ACS Food Science & Technology dergisinde yayınlanan bir araştırmaya göre muz kabuğu katılmış şekerli kurabiyelerin daha sağlıklı hale gelmesinin yanında sadece buğday unu kullanılan kurabiyelere göre daha lezzetli olduğu görüldü.
Bilim insanları, potasyum, magnezyum açısından zengin ve bir çok antioksidan bileşimi içeriğinde bulunan muz kabuklarını kurutup, öğütüp, toz halinde un benzeri bir kıvama getirdiler. İçeriğinde bulunan lif nedeniyle kurabiyeler daha sert ve kahverengi bir renge sahip oldular. Düşük yağ ve yüksek protein değeriyle besleyici olmasının yanında yüksek miktarlarda fenol ve antioksidan barındırdığından daha sağlıklı bir atıştırmalık haline geldi.
Kurabiyeler sadece besleyici ve sağlıklı olmasıyla değil oda sıcaklığında 3 ay bozulmadan kalabilmesiyle de dikkat çekti.