Fırında alüminyum folyo ile yemek ısıtıyorsanız bir kez daha düşünün! Alüminyum, sadece folyo biçiminde sarılarak da kullanılmıyor üstelik. Alüminyum ile kaplı tencere ve tavalar özellikle gelişmiş ülkelerde tercih ediliyor.
Üretimi oldukça ucuz ve pratik olması alüminyumun tercih edilme oranını da arttırıyor. Fakat özellikle alüminyumun folyo halinde kullanılmasının sağlık açısından oldukça zararlı olduğu biliniyor.
Vücudumuz alüminyumu çok az oranda tolere ediyor. Tahıllarda, çay gibi bazı bitkilerde ve baharatlarda alüminyum bulunuyor. Fakat bu oran günlük alüminyum ihtiyacımıza yakın olduğu için tehlike arz etmiyor.
Alüminyum yiyecek üzerinde folyo olarak kullanırsa oksitlenerek yemeğe sızıyor. Bu da günlük alüminyum ihtiyacımızdan fazla alüminyumun vücudumuza girmesine neden oluyor. Şayet yemeğin asit oranı yüksekse tehlike iki katına çıkıyor. Özellikle baharatlı yemeklerde alüminyum folyo kullanımı ciddi riskler doğuruyor.